Salami-och fetaostfyllda kycklingfileér med ugnsbakade rotsaker och fetaoströra

4 port.
4 kycklingfileér
8 salamiskivor
Fetaost
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Skär en ficka i kycklingfileérna och fyll dem med salami och mosad fetaost. Salta och peppra. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter tills kycklingen är helt genomstekt.
Ugnsbakade rotsaker
Valfria rotsaker, tex Kålrot, Morot, Potatis, Rödbetor, Palsternacka
Rapsolja
Flingsalt
Sätt ugnen på 225 grader. Skär rotsakerna i bitar, klyftor och halvor, bred ut dem i en långpanna. Ringla över oljan och strö över flingsaltet. Rör om. Baka rotfrukterna i ca 30-40 minuter, tills de är mjuka. Rör om några gånger under tiden.
Fetaoströra
5 dl Creme Fraiche eller Turkisk yogurt
400 g Fetaost
salt och peppar
Mosa fetaosten, blanda med creme fraichen eller den turkiska yogurten. Smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Trackback