Salami-och fetaostfyllda kycklingfileér med ugnsbakade rotsaker och fetaoströra


4 port.

4 kycklingfileér
8 salamiskivor
Fetaost
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skär en ficka i kycklingfileérna och fyll dem med salami och mosad fetaost. Salta och peppra. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter tills kycklingen är helt genomstekt.

Ugnsbakade rotsaker

Valfria rotsaker, tex Kålrot, Morot, Potatis, Rödbetor, Palsternacka
Rapsolja
Flingsalt

Sätt ugnen på 225 grader. Skär rotsakerna i bitar, klyftor och halvor, bred ut dem i en långpanna. Ringla över oljan och strö över flingsaltet. Rör om. Baka rotfrukterna i ca 30-40 minuter, tills de är mjuka. Rör om några gånger under tiden.

Fetaoströra

5 dl Creme Fraiche eller Turkisk yogurt
400 g Fetaost
salt och peppar

Mosa fetaosten, blanda med creme fraichen eller den turkiska yogurten. Smaka av med salt och peppar.









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0