Pastagratäng


ca 8 port
1 påse (500g) valfri pasta, tex Fusilli, Penne eller Gnocci
Köttfärssås
1 kg köttfärs
2 gula lökar
2 burkar Krossade tomater
Chilisås
salt och peppar
Ostsås
3 msk margarin
3 3/4 msk vetemjöl
7,5 dl mjölk
ca 5 dl riven ost
Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan. Häll av vattnet.
Bryn lök och köttfärs i en stekpanna eller gryta. Blanda i krossade tomater och chilisås efter smak, salta och peppra, låt puttra ca 10 min. Gör under tiden ostsåsen. Smält margarin, vispa ner vetemjöl, häll i mjölken. Koka upp under omrörning, låt småkoka på svag värme i 3-5 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör i ca 3 dl av den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut pastan i en stor ugnsform. Häll över köttfärssåsen. Häll över ostsåsen, strö över resten av den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter
Kommentarer
Trackback