Köttfärsjärpar med klyftpotatis och krämig vitkålssallad

4 port
Klyftpotatis
1-2 kg potatis
smör
salt
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg i en smord långpanna, klicka lite smör över och salta. Stek potatisen i ugnen i 40 minuter.
Vitkålssallad
400 g vitkål
ca 75 g fetaost
2 dl gräddfil
salt och peppar
Strimla vitkålen och blanda med fetaost och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
Köttfärsjärpar
1 gul lök
400 g älgfärs eller blandfärs
½ dl Ajvar relish
3 msk vatten
3/4 tsk salt
smör till stekning
Finhacka löken. Blanda med färs, ajvar relish, vatten och salt. Forma avlånga järpar och stek i stekpanna. Lägg dem i en ugnsform, täck med aluminiumfolie och låt dem eftersteka i ugnen tills potatisen är färdig.
Kommentarer
Trackback