Köttfärspaj med bacon
Jag brukar göra dubbelt av pajdegen och kavla ut ett skal överst, eller sporra ut remsor som jag lägger som ett rutmönster över pajen och pensla med ett uppvispat ägg.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2-3 msk kallt vatten
Sätt ugnen på 200 grader. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i matfettet och finfördela till en smulig massa. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Grädda pajskalet i 10 minuter . Ta ut pajskalet, öka ugnstemperaturen till 225 grader och gör fyllningen.
Fyllning:
ca 500 g färs
1 paket bacon
1 gul lök
1 röd paprika
2 dl creme fraiche
ev riven ost
Stek färsen, bacon och lök i omgångar, lägg i en skål. Blanda i hackad paprika och creme fraiche och rör ihop. Bred ut fyllningen i pajskalet (strö på riven ost) . Grädda i ca 15-20 minuter. Vill man göra i långpanna är det bara att dubbla receptet. Servera med en sallad, gröna oliver och någon sås till tex Thousand Island dressing eller en dippsås, ex Tortilla.