Chiligryta

Den här grytan är mustig och god och ska koka i 2 timmar, men då blir köttet riktigt mört och fint.


6 port

2 kg älgkött eller nötkött
5 gula lökar
3 paket bacon
2 burkar krossade tomater
ca 5 dl vatten
4 tsk chilipulver och/eller 2 urkärnade chilifrukter
salt, peppar

Bryn köttet i en stekpanna, salta och peppra, lägg i en stor gryta. Hacka löken, bryn i stekpannan och lägg också det i grytan, häll i krossade tomater, vattnet och chilin. Koka på svag värme i 2 timmar.
Stek bacon och låt det rinna av på hushållspapper. Baconet ska i grytan de sista 10 minuterna. Smaka av med salt och peppar och ev mer chili. Servera med ris eller potatis och sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0