Kladdkaka

Den här kladdkakan blir inte så "kladdig" utan är lite mera fast i konsistensen och har en kraftig chokladsmak. Det första receptet är för en rundform och det andra receptet är för långpanna.
Kladdkaka
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret i en stor kastrull, låt svalna. Rör ner socker, kakao, vanilsocker, ägg, bakpuler och mjölet sist. Häll smeten i en smörad rundform, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 min.
Kladdkaka i långpanna
8 st ägg
12 dl socker
2 msk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl kakao
6 dl vetemjöl
400 g smält smör
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna i nämnd ordning. Häll smeten i en smord långpanna och grädda i ca 35 minuter.
Kommentarer
Trackback