Kanel-och vaniljbullar

Jag brukar göra en dubbelsats av bulldegen och göra hälften kanelbullar och hälften vaniljbullar.

              


Deg:

300 g margarin
10 dl mjölk
100 g jäst för söta degar
1 tsk salt
2 dl socker
4 tsk malen kardemumma
ca 2,6 l vetemjöl

2 ägg
pärlsocker

Fyllning 1:

250 g smör (rumsvarmt, mjukt)
2,5 dl socker
½ dl kanel
1 msk vaniljsocker

Fyllning 2:

250 g smör (rumsvarmt, mjukt)
2 dl socker
4 msk vaniljsocker

Smält matfettet i en stor kastrull. Häll i mjölken. Värm tills alltsammans är fingerljummet, ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, lös upp jästen med mjölkblandningen. Tillsätt salt, socker, kardemumma och hälften av mjölet. Rör till en blank smet, rör i resten av mjölet och knåda till en smidig deg. Strö lite vetemjöl över degen och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Gör under tiden fyllningarna:
Blanda ihop ingredienserna i två skålar och rör ihop så att det blir en jämn röra.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord, knåda degen smidig, dela i fyra lika stora delar. Kavla ut varje del till en rektangel, bred på fyllningen(2 st med vaniljfyllningen och 2 st med kanelfyllningen), rulla ihop. Skär upp rullen i ca 2-3 cm bitar, lägg i pappersformar, ställ på en plåt, täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda i ca 8-9 minuter.


 

 


Kommentarer
Postat av: Din dotter Emma.

åh va gott det låter mami :)

2010-11-02 @ 19:56:42
URL: http://saraaochemmaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0