Kassler med broccoli och champinjonstuvning



4 port

400 g benfri kassler
1 pkt broccoli
1 burk stuvade champinjoner
2 dl vispgrädde
1 dl riven ost

Sätt ugnen på 250 grader. Skär kasslern i skivor och lägg den tillsammans med broccolin i en ugnsform. Vispa grädden och blanda den med champinjonstuvningen. Bred den över kasslern och strö över riven ost. Gratinera i ugnen ca 15-20 minuter. Servera med potatis eller ris.


Fudgekaka



300 g smör
4 ½ dl socker
3 ägg
1 ½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver

Glasyr

2 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
100 g ljus blockchoklad
2 dl socker
100 g smör

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en stor kastrull och rör ner socker och ägg. Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner blandningen i kastrullen och bred ut i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 15-20 minuter.

Blanda grädde, socker, sirap och blockchoklad i en kastrull. Koka under omrörning i 15 minuter. Tag av kastrullen och vispa i smöret i bitar. Bred smeten över kakan. Låt stå i kylskåp över natten


RSS 2.0